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Zuppa con Patate, Zucchine e Fiori di Zucca 

Soup with Potatoes, Zucchini and Zucchini Flowers

(detta anche Minestra di Sciurilli) - (also called Sciurilli's soup)

Ingredienti

  • 3 patate

  • 3 zucchine

  • pianta di zucchine (talli)

  • fiori di zucca q.b.

  • 1 cipolla

  • origano q.b.

  • olio extravergine d’oliva q.b.

  • sale

  • pepe

Pulite le foglie e i gambi, ed eliminate i filamenti dalla pianta di zucchine, quindi tagliateli in piccoli pezzi. Togliete il picciolo dai fiori di zucca e lavate il tutto rapidamente in acqua fredda corrente.

Pulite le patate, sbucciatele e tagliatele a dadi abbastanza grossi. Lavate e spuntate le zucchine, dividetele a metà e tagliatele a pezzi. Pulite i fiori di zucca ed eliminate il gambo e il pistillo interno.

Sbucciate la cipolla e tagliatela a fette. Riscaldate l’olio d’oliva in un tegame e aggiungete la cipolla, le patate e le zucchine.

Coprite con circa 1/2 litro d’acqua calda e fate cuocere per circa 20-25 minuti a fuoco medio.

A circa 5 minuti dalla fine della cottura aggiungete anche i fiori di zucca. Insaporite con l’origano e aggiustate di sale e pepe. Servite la zuppa estiva con patate, zucchine e fiori di zucca.

 

(Vi starete chiedendo: cosa sono i talli? I talli sono la parte della pianta della zucca e della zucchina che resta dopo che essa ha terminato di produrre zucchine e zucche.)

Ingredients

  • 3 potatoes

  • 3 courgettes

  • zucchini plant (tallies)

  • pumpkin flowers (enough)

  • 1 onion

  • oregano (enough)

  • extra virgin olive oil (enough)

  • salt

  • pepper

 

Clean the leaves and stems, and remove the filaments from the zucchini plant, then cut them into small pieces. Remove the petiole from the zucchini flowers and wash everything quickly in cold running water.

 

Clean the potatoes, peel and cut into large enough nuts. Wash and check the courgettes, divide them in half and cut them into pieces. Clean the pumpkin flowers and remove the stem and the internal pistil.

 

Peel the onion and cut it into slices. Heat the olive oil in a pan and add the onion, potatoes and zucchini.

 

Cover with about 1/2 liter of hot water and cook for about 20-25 minutes over medium heat.

At about 5 minutes from the end of cooking add the pumpkin flowers. Season with oregano and season with salt and pepper. Serve the summer soup with potatoes, zucchini and zucchini flowers.

 

(You are wondering: what are the tallies? The tallies are the part of the plant of the pumpkin and the zucchini that remains after it has finished producing zucchini and pumpkins.)